ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01/10/2022

Ο Έλληνας δρομέας Υπεραποστάσεων Φώτης Ζησιμόπουλος Νικητής του 40ου επετειακού «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

Απίστευτος αγώνας από απίστευτους υπεραθλητές!

 Νικητής του 40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Φώτης Ζησιμόπουλος , ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε χρόνο 21:00:50, σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ιστορία του θεσμού, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Γιάννη Κούρου που ήταν 21:53:42.

Άγρυπνους κατάφερε να κρατήσει τους κατοίκους της Σπάρτης, ο Φώτης Ζησιμόπουλος, χάρις τις υπερπροσπάθειες που κατέβαλε, προκειμένου να τερματίσει τον Διεθνή ιστορικό αγώνα Υπεραποστάσεων μήκους 245 χιλιομέτρων, ο οποίος εφέτος κλείνει 40 ολόκληρα χρόνια διεξαγωγής του. Ο Ζησιμόπουλος, ακολούθησε εκτός από την στρατηγική του έμπειρου προπονητή του, τόσο την ψυχή του όσο και τις δυνάμεις του, οι οποίες ήταν αυτές που έδωσαν φτερά στα πόδια του, για να τερματίσει στην πρώτη θέση του 40 ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. 

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Ιάπωνας Somiya Toru με χρόνο 21:18:06, κάνοντας την τέταρτη καλύτερη χρονικά επίδοση τερματισμού , ρεκόρ το οποίο κατείχε πάλι ο Γιάννης Κούρος με 21:57:00. Ο Ιάπωνας υπεραθλητής κοντραρίστηκε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τον Ζησιμόπουλο, χωρίς όμως να μπορέσει να ανακόψει την ταχύτητα του Έλληνα Υπεραθλητή.

Τρίτος ακολούθησε ο επίσης Ιάπωνας, Ishikawa Yoshihiko , με χρόνο 23:06:46,

Και τέταρτος κατετάγη ο δυναμικός Eros Tibor,  από την Ουγγαρία , με χρόνο 23:23:44 .

 Οι τερματισμοί των δρομέων συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι αθλητές ξεκίνησαν εχθές Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 06:40 π.μ, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού και έχουν το χρονικό περιορισμό να καταφέρουν να τερματίσουν εντός 36ωρών από την εκκίνηση, βάσει της εκτίμησης των ιστορικών σχετικά με το κατόρθωμα του Φειδιππίδη γράφοντας το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

 Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) που έχει παραχωρήσει και τη χρυσή ετικέτα ποιότητας “Golden Label”

  Όλες τις εξελίξεις του  40ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ , έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε- αναμεταδώσετε μέσω Livestreaming που θα μεταδίδεται στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνδέσμου Σπάρταθλον, www.spartathlon.gr.

  

Γραφείο Τύπου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Τζερτζεβέλης Παντελής


Χορηγός Επικοινωνίας 

 


Χορηγοί

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.