Δελτίο Τύπου Αθήνα 22/1/2019

Δελτίο Τύπου Αθήνα 22/1/2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Συνδέσμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» που εδώ και 36 χρόνια ανελλιπώς διοργανώνει τον διεθνή αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον στα βήματα του Φειδιππίδη», από την Αθήνα στη Σπάρτη, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.) απένειμε στον Σύνδεσμο την ΧΡΥΣΗ ΕΤΙΚΕΤΑ (GoldenLabel) της Ομοσπονδίας για τα έτη 2018 και 2019.

 Σύμφωνα με τα επίσημα καταγραμμένα στατιστικά στοιχεία της Γερμανικής Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (D.U.V.), μέσα στο 2018 διεξήχθησαν παγκοσμίως, περίπου 3.000 αγώνες υπεραποστάσεως μεγαλύτεροι των 80 χιλιομέτρων. Η ΧΡΥΣΗ ΕΤΙΚΕΤΤΑ, απονεμήθηκε για το 2018 μόλις σε 3 από τους 3.000 αυτούς αγώνες, ένας εκ των οποίων ήταν το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.
 Η μεγάλη αυτή διάκριση έρχεται σε συνέχεια των χάλκινων και ασημένιων ετικετών που έχουν απονεμηθεί από την I.A.U. στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ κατά τα προηγούμενα έτη. Είναι δε το επιστέγασμα των προσπαθειών που καταβάλλονται από τον Σύνδεσμο για τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση του αγώνα αλλά και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στα πλαίσια του Ολυμπιακού πνεύματος.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η πολύχρονη αυτή προσπάθεια του Σπάρταθλου και η παγκόσμια αναγνώρισή του έχει συντελέσει σημαντικά και στην σταδιακή αύξηση του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα, με παράλληλο αποτέλεσμα την οργάνωση και άλλων αγώνων υπεραποστάσεων στη χώρα μας με συμμετοχή μάλιστα μεγάλου αριθμού ξένων δρομέων.

 

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


Χορηγοί

 

 

Υποστηρικτές 

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Downloads

Download now the Spartathlon Apps for mobile devices!

playstore

appstore