Δελτίο τύπου - 29 Σεπτεμβρίου 2018 (2)

Δελτίο τύπου - 29 Σεπτεμβρίου 2018 (2)

Ακραία καιρικά φαινόμενα δοκιμάζουν τις εναπομείναντες αντοχές των Σπαρταθλητών!!

Οι αθλητές, αντιμετωπίζοντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, κατά την διάρκεια διεξαγωγής του 36 Σπάρταθλου, δυσκολεύονται να κινηθούν στην διαδρομή του αγώνα και αρκετοί από αυτούς παραμένουν εγκλωβισμένοι στο 69ο σημείο ελέγχου, λίγο έξω από το χωριό Βουτιάνοι. Για το λόγο αυτό, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να μπορούν οι συνοδοί να συμπορεύονται με τους αθλητές προκειμένου να τους παρέχουν βοήθεια οποτεδήποτε την χρειαστούν, για να ανταπεξέλθουν στα ακραία καιρικά φαινόμενα, του κυκλώνα «Ζορμπά». 

Eπιπλέον, αποφασίστηκε οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να συνεχίσουν τον άθλο τους, να μην υπόκεινται σε χρονικούς περιορισμούς για να φτάσουν στο 75ο σημείο ελέγχου, απρόσκοπτα και χωρίς τον χρονικό περιορισμώ των σημείων ελέγχου, τα οποία αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα.

Μέχρι στιγμής οι αθλητές που έφτασαν στο Άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα αριθμούν τους  85. Απομένουν δε άλλες 2 ώρες, πριν τη λήξη του 36ου «Σπάρταθλον», που οδεύει προς το τέλος του. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι : ο Ιάπωνας Ishikawa Yiosihiko (Νο.94) , ο Τσέχος Brunner Rudek (Νο.37) και ο Πορτογάλος Oliveira Joao (Νο.197).

  • Από τις γυναίκες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση έχουμε την Maraz Zsuzsanna από την Ουγγαρία,17η στη γενική κατάταξη (No.54), στην δεύτερη θέση έχουμε την Kasparova Katerina 22η στη γενική κατάταξη (No.287) από τη Τσεχία και στην Τρίτη θέση η Honkonen Teija, από τη Φινλανδία (Νο.281 ).

Πρώτη Ελληνίδα τερμάτισε η Γεωργία Μαντά, (Νο.130)  η οποία έδωσε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή διεκδικώντας στα ίσια την Τρίτη θέση στην κατηγορία των γυναικών. Ο αγώνας συνεχίζεται εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, και όλοι πλέον εστιάζουν την προσοχή τους, σε έναν ασφαλή τερματισμό!

Περισσότερα νέα για την εξέλιξη του αγώνα και την γενική κατάταξη όλων των αθλητών και αθλητριών, μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδα του Διεθνές Συνδέσμου Σπάρταθλον, www.spartathlon.gr.

Γραφείο Τύπου
Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

 


Χορηγοί

 

 

Υποστηρικτές 

 

 

Περιγράφεται ως ο πιο δύσκολος αγώνας δρόμου στον κόσμο, το Σπάρταθλον τρέχει πάνω από επαρχιακούς δρόμους και μονοπάτια (συχνά βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα), διασχίζει αμπελώνες και ελαιώνες, ανεβαίνει απότομες πλαγιές και η πιο προκλητική απ' όλες όταν κατευθύνει τους δρομείς με ανάβαση 1.200 μέτρων και κάθοδο του Παρθένιου Όρους μέσα στην βαθιά νύχτα...

Αυτό είναι το βουνό, που καλύπτεται με βράχια και θάμνους, στην οποία λέγεται ότι ο Φειδιππίδης συνάντησε τον θεό Πάνα...

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

Downloads

Download now the Spartathlon Apps for mobile devices!

playstore

appstore