Δελτίο Τύπου 02-10-2017

Δελτίο Τύπου 02-10-2017

Το 35ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ολοκληρώθηκε με την  τελετή βράβευσης αθλητών και αθλητριών.  

 Το επετειακό, 35ο Σπάρταθλον, πέρασε στην ιστορία έπειτα από την τελετή λήξης ,και την απονομή των βραβείων στους αθλητές που τερμάτισαν τον αγώνα, στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην πόλη της Σπάρτης. Δύο μέρες ύστερα από την λήξη του αγωνιστικού σκέλους της οργάνωσης -θεσμού , πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αθλητών η οποία έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο την Ακρόπολη, εκεί από όπου δόθηκε η εκκίνηση, του αγώνα των 246 χιλιομέτρων που είναι η απόσταση από την Αθήνα έως τη Σπάρτη.

Στην τιμητική εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι και μετάλλια σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν επιτυχώς στο 35ο Σπάρταθλον.

Ο φετινός Νικητής του αγώνα, Λιθουανός Sorokin Alexandr, ο οποίος, αν και απουσίαζε καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους. Δεύτερος τερμάτισε ο Brunner Radek, από την Τσέχικη Δημοκρατία, ο οποίος άφησε στην τρίτη θέση  τον Νικόλαο Σιδερίδη από την Καβάλα,ο οποίος επίσης δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Στις γυναίκες,πρώτη τερμάτισε η Patrycja Bereznowska, από την Πολωνία, και πίσω της ακολούθησαν η Ουγγαρέζα Maraz Zsuzsanna και η Niwinska Aleksandra  ,επίσης από την Πολωνία.

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, ξεχωρίζει η μεγάλη επιτυχία του Νικόλαου Σιδερίδη,που τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, ανάμεσα σε 400 αθλητές από 52 χώρες του κόσμου και ήταν και φέτος ο πρώτος Έλληνας που κάλυψε την απόσταση των 246 χιλ. Σε 22.58.41. Τον τερματισμό του Σιδερίδη ακολούθησαν ο Γεώργιος Τάσιος  και ο Χρήστος Μαυρίκιος με πολύ καλούς χρόνους, και στις γυναίκες η Γεωργία Μαντά απο την Αθήνα και η Γεωργία Μήτσιου από την πόλη της Κοζάνης. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την διάρκεια του αγώνα, συνέβαλαν θετικά, στην ομαλή διεξαγωγή του καθώς, είχαμε νέο ρεκόρ τερματισμών με 265 Αθλητές οι οποίοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους εντός του χρονικού ορίου των 36 ωρών.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, κ. Γεώργιος Καλαντζάκος συνεχάρη όχι μόνο τους τερματίσαντες, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν, και πρόσθεσε ότι ανεξαρτήτως του αν τερμάτισαν ή όχι, το σημαντικότερο είναι ότι όλοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους αγωνιζόμενοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Οι αθλητές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πήραν μια γεύση, του τι σημαίνει ελληνική φιλοξενία, υπό τους μοναδικούς ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Η φετινή διοργάνωση τελούσε και πάλι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για τον επόμενο χρόνο, όπου και θα λάβει χώρα το 36ο Σπάρταθλο το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του  Σεπτέμβρη του 2018 .

 

Για το γραφείο Τύπου

Του Διεθνές Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Παντελής Τζερτζεβέλης

  • Banner02 Niarchos
  • Powerbar
  • Banner06 Motoroil
  • Banner07 Elpe
  • Banner08 Papadopoulou
  • Sponsors
  • Banner09 Lakwnia
  • Banner10 Lampou
  • Banner11 Attiki
  • Banner-elpa

Described as the world's most grueling race, the Spartathlon runs over rough tracks and muddy paths (often it rains during the race), crosses vineyards and olive groves, climbs steep hillsides and, most challenging of all, takes the runners on the 1,200 meter ascent and descent of Mount Parthenio in the dead of night.
This is the mountain, covered with rocks and bushes, on which it is said Pheidippides met the god Pan.

Spartathlon is the event that brings this deed to attention today by drawing a legend out of the depths of history. The idea for its creation is belongs to John Foden, a British RAF Wing Commander. As a lover of Greece and student of ancient Greek history, Foden stopped his reading of Herodotus' narration regarding Pheidippides, puzzled and wondering if a modern man could cover the distance from Athens to Sparta, i.e. 250 kms, within 36 hours.

Downloads

Download now the Spartathlon Apps for mobile devices!

playstore

appstore