Συχνές Ερωτήσεις

Η προθεσμία υποβολής (μόνο μέσω διαδικτύου) ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου και λήγει στις 25 Φεβρουαρίου. Θα υπάρχει άνεση χρόνου για την υποβολή αφού ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Το Σπάρταθλον είναι ένας εξαιρετικά σκληρός και μοναδικός αγώνας. Προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος του αγώνα είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε ορισμένες προϋποθέσεις συμμετοχής. Λεπτομερή περιγραφή αυτών των προϋποθέσεων μπορείτε να βρείτε στην στη σελίδα των προϋποθέσεων.

Τα δικαιολογητικά έγγραφα είναι σχετικώς απλά και περιλαμβάνονται στην αίτηση συμμετοχής. Αυτή περιλαμβάνει μία δήλωση του αθλητικού σωματείου στο οποίο ανήκετε, μια ιατρική γνωμάτευση και δύο φωτογραφίες διαβατηρίου. Επίσης φωτοτυπίες από τα πιστοποιητικά επιδόσεών σας σε προηγούμενους αγώνες που αποτελούν προϋπόθεση της συμμετοχής σας.

Τα τέλη συμμετοχής για τους μονίμως διαμένοντες στην Ελλάδα Έλληνες αθλητές ξεκινούν απο 350€.
Στο ποσό αυτό περιέχονται: το δικαίωμα συμμετοχής, διατροφή στη διάρκεια του αγώνα και μετακινήσεις όπου και όταν χρειασθεί και δωρεάν συμμετοχή του αθλητή στη δεξίωση της τελετής απονομής μεταλλίων.

Μετά την προθεσμία υποβολής όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν και θα λάβετε επιβεβαίωση.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος «Σπάρταθλον» είναι ένας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο που διοργανώνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το Νόμο και έχει έδρα του την Αθήνα. Τα έσοδά του προέρχονται από τις συνδρομές των μελών του. Υποστήριξη σε μετρητά, εφόδια και υπηρεσίες για τη διοργάνωση του ίδιου του αγώνα προέρχονται από χορηγούς ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων καθώς και ιδιωτών. Κανένα χρηματικό βραβείο δεν προσφέρθηκε σε όλα τα χρόνια της ιστορίας του Συνδέσμου. Η διεθνής υποστήριξη του αγώνα υπήρξε ένα φαινόμενο και οι αθλητές ξανάρχονται λόγω του καθαρού θρύλου και της φιλοξενίας που προσφέρεται από τους διοργανωτές, τους εθελοντές και τους πολίτες της χώρας.

Ορισμένες πληροφορίες θα λάβετε με την επιστολή επιβεβαίωσης της αποδοχής της αίτησής σας. Όλα τα άλλα όπως: κρατήσεις δωματίων, ταυτότητα, αριθμοί αγώνα και άλλες πληροφορίες θα σας δοθούν κατά την επίσημη εγγραφή στην Αθήνα,

Υπάρχει μία δήλωση απαλλαγής του Διεθνούς Συνδέσμου «Σπάρταθλον» από την ευθύνη τραυματισμού ή απώλειας προσωπικών αντικειμένων. Στην εποχή μας είναι φυσικό για έναν τυπικό ταξιδιώτη να ασφαλίζεται πριν εγκαταλείψει τη χώρα του, έτσι είναι λογικό για ένα δρομέα να υπολογίζει ένα τέτοιο πακέτο. Η ασφάλιση γίνεται, στις περισσότερες χώρες, από τα ταξιδιωτικά γραφεία. Μερικά μάλιστα προσφέρουν πακέτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αθλητών.

Εάν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε τον αγώνα ή αποκλειστείτε για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να υπογράψετε μία δήλωση και να παραδώσετε τον αριθμό σας σε κάποιον αξιωματούχο του αγώνα. Το προσωπικό του Σπάρταθλον είναι υποχρεωμένο να σας εξασφαλίσει την προώθηση στο ξενοδοχείο στη Σπάρτη. Εάν έχετε ανάγκη από ιατρική φροντίδα αυτή θα σας παρασχεθεί από τους υπεύθυνους του αγώνα.
Λεπτομέρειες για την εγκαταλείψη και τον αποκλεισμό μπορετε να βρειτε στους Κανόνες και Κανονισμοί του Αγώνα.

Όλοι οι δρομείς μπορούν να λάβουν βοήθεια από μία επισήμως δηλωμένη υποστηρικτή ομάδα ή συνοδό, αλλά μόνο στα ειδικώς υποδεικνυόμενα σημεία ελέγχου. Ο δρομέας θα πρέπει να δηλώσει τον/την υποστηρικτή του κατά τη διάρκεια της εγγραφής του στην Αθήνα καθώς και τον αριθμό του αυτοκινήτου, ώστε να εκδοθεί ειδική άδεια (Δεν επιτρέπονται ποδήλατα και μοτοσικλέτες).
Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στους Κανόνες και Κανονισμοί του Αγώνα.

Επικοινωνήστε με τον Διεθνή Σύνδεσμο Σπάρταθλον.

Θα γίνουν δεκτοί συνολικά μέχρι 390 αθλητές.

Όσοι αθλητές έχουν επίδοση καλύτερη κατά τουλάχιστον 25% σε κάποια από τις επιδόσεις που περιέχονται στις "Προυποθέσεις Συμμετοχής" θα γίνονται οπωσδήποτε δεκτοί. Για όλους τους λοιπούς αθλητές θα γίνει κλήρωση ώστε να καλυφθεί ο αριθμός των 390. Οσοι αθλητές δεν κληρωθούν να συμμετάσχουν, θα μπουν σε Λίστα Αναμονής με τη σειρά που θα κληρωθούν. Ειδικά για τους Ελληνες αθλητές θα ακολουθηθεί η ίδια αλλά ξεχωριστή διαδικασία ώστε να διασφαλιστεί ο αριθμός των 50 συμμετοχών.

Το αργότερο μέχρι 10 Ιουνίου. Οσοι από τους αθλητές που έγιναν δεκτοί δεν το καταβάλουν εγκαίρως, ακυρώνονται και η θέση τους θα καλυφθεί από τη Λίστα Αναμονής σύμφωνα με τη σειρά της κλήρωσης.

TOP